info
stables
the staff
horses
 
activities
races
breeding
to private horses
 
other
index
links
copyrights
 

virtuaalitalli - a sim game stable
© Battlefield 2009
                     


what's up, Granehill?

• 24.09.2009; Katsaus nykytilanteeseemme
Jep, kesä tuli ja meni. Mitään ei meillä vaihteeksi tapahtunut, joka on sinänsä ihan hyvä, koska olen todellakin hermoloman tarpeessa. Ei sitä lomaa voi koskaan olla liikaa, joten jatkakaamme tätä hieman pidemmällekin: täten julistan Granehillille sen pituisen loman kun on vain tarvis. Kisailua emme harrasta ja tämän kuun 3-vuotis synttäribileet siirrämme suosiolla tulevaan. Ehkä saamme uuden, hienon ulkoasun joka on enemmän yhtenevä yhdistyksen kanssa. Ken tietää! Siihen asti au revior! • 28.05.2009; Remontti valmis
Pari päivää sitten saimme koko tallin remontoitua ja nyt on viimeisetkin koneet ja roskat saatu vietyä pois hevosten alta. Pari kertaa jouduimme ulkopuolta remontoimaan ja tekemään uudelleen, mutta lopulta saimme kuin saimmekin kaiken kuntoon. Ison tallin perusteellisessa remontoimisessa on tietty valtavasti hommaa ja se kysyy pitkää pinnaa. Muutaman kerran vasara lensi kirosanojen saattelemana lattiaan yhdeltä jos toiseltakin! Nyt lepäilemme hieman, mutta lupaan että kesän myötä tulemme järjestämään useammatkin kilpailut. Niitähän ei ole oikein viimeaikoina ehditty järjestää. Päivittely ja päiväkirjaan kirjoittaminen jää nyt vielä vähemmälle, mutta yritän raportoida kaikki tärkeät tapahtumat tännekin.

• 02.05.2009; Talli tänää remonttiremuja
Jep, julistan tallin remontin alkaneeksi! Hevoset, henkilökunta ja nurkkien villakoirat lähtevät tänään evakkoon jonekin jumalan selän taakse, pois remonttiremujen jalkojen alta. Voisin tietysti raportida tänne miten remontti sujuu ja näin, mutta nyt se on adios! Nähdään parin kuukauden päästä yhä enemmän eloisampana ja parempana.

• 09.04.2009; Kesäkatsaus
Niin, nyt kun aurinkokin paistaa noin kauniisti ja ne kaikki vähät lumetkin sulavat lopullisesti pois olisi vaikka aika katsoa hieman tulevaan. Olen suunnitellut pitäväni hannoverille toisen laatuarvostelun toukokuun loppupuolella. Ja kohta rupean väsäämään NJ:n, ERJ:n ja KRJ:n kutsuja joten pian saadaan tännekin hieman lisää eloa kuin pelkkää harjoittelua ja sitä normaalia arkea. Kesällä hevoset tulevat tosin suuntaamaan kohti kesälaitumia, ainakin nämä vanhemman polven ponit Pho, Bre ja Fredi sekä Corris, Fiora ja Felix. Ei suurempia suunnitelmia ainakaan vielä.

• 05.04.2009; Huh heijaa!
Viime aikoina meno on ollut niin huimaa, että peruukkini on moneen kertaan tipahtanut tuulessa ja tuiverruksessa. Kisoja on iso määrä lisäämättä, yhteensä yli 50, luulisin? Noin kuukausi takaperin sain luokseni yhdysvaltalaisia juuria omaavan, saksalaisen kasvattaman Kalifornian, joka oli tiine hevosestani Phoenixista. Siitä syntyi sitten upea englanninpuoliveriori Referents, joka tuli tänään tänne meille Granehilliin. Ehdin ilmoittaa meidät jo muutamiin kisoihin, katsotaan miten tässä nyt oikein käy! Ja lisäksi Ville palkittiin mennellää viikolla YLA2-palkinnolla ja ja ja ja niin, Brasselle odotetaan vielä palkintoa. Lisäksi Phoenix on ilmoitettu mukaan ERJ:n laatiksen uusintaan, toivottavasti 4. palkinto nousee edes kolmanteen! Ja vähän aikaa sitten Kalifornia varsoi vielä yhden varsan, tosin Bre'stä. Metodios on aika huonossa kunnossa, saa nähdä miten se tulee pärjäämään. Ori syntyi kolmisen viikkoa ennen laskettua aikaa eikä ollut oikein ruokahaluinen ensimmäisten tuntien aikana. Peukut pystyyn!

• 02.03.2009; Hyvästejä
Menneellä viikolla kauhea uutinen kiri talliin: järjestyksessään toinen kasvattimme Geonosia DES on nukkunut ikiuneen. Corenin omistuksessa tamma kahmaisi itselleen YLA3 palkinnon, useita sijoituksia mm. maastoesteillä ja pari lupaavaa varsaa. Tamma oli ehtinyt jo 22 vuoden ikään ja oli jo ihan ymmärrettävissä, että nyt on aika tehdä tilaa muille. Kiitos, lepää rauhassa.
Olen laiskistunut ja kisaaminen on jäänyt hiukan vähemmälle, mutta kohta olisi taas aika näyttää ratoja uudelle tulokkaalle, saksalaiselle Kalifornialle, joka kotiutui talliin eilen illalla. Corris on myös ilmoitettu KRN:n arvosteluun, Ville ja Brasse YLA:aan. Bre nappasi itselleen Hannoveryhdistyksen laatuarvostelussa HANN2-palkinnon. Eipä oikein muuta tällä kertaa, Gian poismeno oli ehkä se pääjuttu.

• 18.01.2009; Hyvin pyyhkii
Humps, siinä se vuosi 2008 meni. Mitä jäi käteen? Yhteensä n. 1000 KRJ:n, 900 ERJ:n, 70 KERJ:n ja 190 VMJ:n rankingpistettä, 5 YLA-palkintoa, 3 esiKTK:ta, 2 VIR MVA Ch-palkintoa, 2 Ch-palkintoa, 2 KTK-III:sta ja 1 SJP-maininta. Lisäksi talliin syntyi vuoden aikana kuusi hienoa kasvattia, joille kaikille on löydetty koti. Voisi sanoa, että olen lähes onnesta soikea! Olin viime vuodelle suunnitellut pientä ratsastuskoulutoimintaa, mutta nyt ne haaveet on haudattu. Tulevaisuudessa keskitytään entistä enemmän yksityisten hevosen toimintaan, kuten järjestämällä valmennuksia.
Huh, tämä vuosi otetaan kyllä vähän rauhallisemmin, tai muuten joudun aikaistetulle hermolomalle! Tallille on jo ehtinut syntyä kolme orivarsaa: kaksoset Meletios DES ja Modesto DES sekä tänään iltapäivällä Mafioso DES. Ihmettelen kovasti, miten kummatkin kaksosista olivat niinkin suuria ja vahvoja! Dem parka, mitenköhän se tulee selviämään KAHDESTA kauhukakarasta? Raukkaparan häntä on jo nakerrettu kaljuksi... Mafioso oli kovin väsynyt synnyttyyään, ja jaksoi tuskin nousta seisaalle. Pikkuinen kamppaili monen tunnin päästä kuitenkin ylös ja pystyy jo nyt kävelemään hitaasti hoippuen. Voi kun punaruunikko tähtipää on suloinen!

• 16.11.2008; Kohti talvea
Hävettää, en ole pitkään aikaan ehtinyt omien kiireideni takia kirjoitella tänne mitään! No, tässä sitä nyt ollaan ja voi kuinka paljon kerrottavaa onkaan!
Talli tuntuu täyttyvän tähdillä, sillä Fero ja Kleve ovat nyt virallisesti muotovalioita (VIR MVA Ch)! Olen aika ylpeä oripojistani. Muuta menestystä on Bren ja Fredin YLA2:set ja iso liuta hevosten sijoituksia. Valitettavasti Kleve ja Defa eivät yltäneet KTK-sijoille, mutta ei se mitään. Olen ilmoittanut Feron ja Amyn seuraavaan tilaisuuteen, toivottavasti sieltä tulee edes III-palkinto jommalle kummalle! Galéren tilaisuudesta ei kuitenkaan vielä olla saatu tuloksia, voi olla että sillekin napsahtaa jokin palkinto. Toivotaan parasta!
Harmikseni jouduin muutama viikko sitten ottamaan Genian takaisin kotiin, kun ei omistaja ollut siitä mitenkään huolehtinut. Vielä ison kysymysmerkin alla on Ecarina. Jos ei jouluun mennessä mitään ole kuulunut, menee sekin tamma myyntiin. Harmi, kun omistajat lupauksista huolimatta eivät pysty pitämään niistä huolta. No, meille mahtuu onneksi!
Dem astutettiin viime kuussa upealla oriilla GB's Lionheart ja näyttää siltä, että saamme jälleen kaksosvarsat. Toivottavasti edes toinen säilyy hengissä, kaksosethan ovat aina riskiryhmä.

• 24.08.2008; The New Desagrado
It's Granehill! Näin siinä kävi, Desagradoa ei ole enää, on vain Granehill Warmbloods. Pidän nimestä enemmän kuin Desagradosta, toivottavasti emme kuitenkaan ole saaneet nimen vaihdoksesta huolimatta entisiä vähäisiäkin kannattajia vihaamaan tallia. Kasvatus kuitenkin jatkuu yhä Desan nimen alla ja DES-liittellä.
Menestystä on tullut aivan järkyttävä määrä: Kleve on nyt virallisesti Ch Clevermind xx ja Fero Ch Feofar de Rhodes; Brentano palkittiin SJP-II - palkinnolla ja on mukana elokuun 2008 YLAssa; Corris sai YLA2:sen; Fredi Bren tavoin mukana YLA elokuussa ja Kleve, Galere ja Defa ovat kantakirjaustapahtumissa. Yksityisiäkin on jo 11 ja minä ostin kaksi varsaa, kummatkin omista kasvateistani. Antennaria Dioica CHI on Geonosian (YLA3 kesäkuussa 2008) ja Zel Nes Prince Cónadin koululupaus, kun taas Serendibity DES on Brasslettin ja Gernican ensimmäinen kasvattiyhdistelmä, joka on tarkoitus painottaa esteratsastukseen.
Hevoset ovat vielä reilun viikon kesälaitumilla, ja kotiin tullessaan nillä alkaa taas hallikausi ja kova treenaus. Sitä ennen minä voin vielä vähän aikaa rentoutua ja latailla akkuja tulevaan.

• 27.06.2008; Lomasta arkeen
Tallin omistajan arki osaa olla kiireistä! Vihdoin kun pääsin kolmen viikon lomalle, ei sitä oikein osannut viettää. Nyt kaikki on taas hyvin kun tallin teinijengi on takaisin kotona. Muut jätettiin vielä lepäilemään ja pulskistumaan. Phoenix on toistamiseen telonut itsensä, mikä sika! No, ehkä Corriksella on sananen sanottavanaan siihenkin tappeluun minkä Phoenix eilen aloitti. Ihan hirvittää orien raju meno! Bre ja Brasse ovat kinanneet joka päivä johtajuudesta. On poika tullut isäänsä! Bre kylläkin loppujen lopuksi selvisi voittajana ja jatkaa lauman johtajana.
Kävi tässä niinkin iloisesti, että Dem pyöräytti maanantaina 23.06 yöllä meille kauniin orivarsan. Oli siinä meilläkin ihmettelemistä, kun on ollut aika eukkovoittoista tämä kasvattikanta. Oreille päätettiin alkavaksi S-vuosi ja siksipä nuori sai nimen Salio DES. Orille löytyi jo omistaja ja sen olisi tarkoitus lähteä maailmalle heti kuin on mahdollista.

• 15.05.2008; Saunakansaa!?
Menneet viikot ovat osoittaneet taas jälleen ihmisen viisauden. Lähetin nuoret kasvattini (= Brassen, Bradin ja Galéren) sisareni luokse Suomeen ratsastettavaksi. Ennen sitä päivää en ollut tiennytkään, että myös hevosille on keksitty sauna! Sen suuremmin ajattelematta päätin testata tätä saunahommaa. Hevoset olivat kuulema aluksi aivan paniikissa, mutta rauhoittuivat jo muutaman minuutin kuluttua. Saunomisen perusideanahan on esim. ennaltaehkäistä sairauksia ja rentouttaa ratsu treenaamisen jälkeen. Kakarakolmikko oli saunatuokion jälkeen entistä riehakkaampia, eikä ennestään jäykkä Brasse ole kuullun perusteella ikinä ollut niin taipuisa! Ehkä miedänkin pitäisi perustaa tänne Englantiin maan enismmäinen saunatalli?
Kisaaminen on jäänyt omalta osaltani hieman taka-alalle tallin tulevaisuutta suunnitellessa. Näyttelyissä tosin on tullut kierrettyä ahkerasti ja näyttää siltä, että Kleve on tallin tuleva kultakimpale; se sai ensimmäisitä näyttelyistä MVA-sertin! Phoenixin osalta odeotellaan yhä jännityneenä ERJ:n ja YLA:n laatuarvosteluiden tuloksia...
Näyttää siltä, että hevoset, etenkin oriit, lähtevä kesäksi Suomeen kesälaitumille selvittelemään uutta arvojärjestystä laumaan. Olen vuokrannut kesäkuuksi Lounais-Suomen saaristosta yhden hevoslaitumista, mutta mietin vielä sitovaa allekirjoitusta. Kesää odotellessa meno jatkuu samaan malliin, toivotaan niin. Koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tulleessaan!

• 26.04.2008; Kevään uudet tuulet
Voin ylpeänä ylpeillä uudella ostoksellani, DSH Dawsonilla. Orin suku on maailman kaunein, tallin pisin ja menestynein. Rautias ori tuo tallin hevosjoukkoon lisää väriä ja piristystä. Menneen kuun aikana ET:kin on saanut uuden kodin ja minä kaksi uutta ratsua. Klevellä ja Ronilla olisi tarkoitus ratsastella kenttäkisoissa. Myön Brad on löytänyt tiensä takaisin kotiin, tästä orista en enää luovu koskaan. Kolme uutta yksityistäkin on saapunut tallillemme, kaksi oldenburgia ja yksi fwb.
Olen jatkanut taukoa vähän pidempään kuin oli tarkoitus, mutta kohta aloitan kisauksen uudelleen, kunhan vain saan hevosten pullamahat pois.

• 22.02.2008; Time to have a break!
Viimeiset viikot ovat olleet todella hiljaisia, onneksi! VRL:llän taukoillessa kisaaminen on jäänyt vähäiseksi ja näyttelytoimintaan on tullut tutustutta vähän enemmän. Phoenix sai ensimmäisistä näyttelyistään LKV3:n ja irtoSERT:in! Aivan mahtava saavutus! Ikävikseni minun täytyy sanoa, että täälläpäin on koettu varsin ikävä tragedia. Flavi loi varsansa kuukauden jälkeen. Tamma on hieman vaisu, mutta uskon, että se piristyy pian.
Vuoden ensimmäinenkin varsa, pikkuinen Riina syntyi muutamia viikkoja sitten ja sai jo uuden kodin. Tälle vuodelle varsoja ei olekaan tulossa yhtä montaa kuin viime vuonna, jos tilausvarsoja ei tule. Tästä päiväkirjamerkinnästä tuli valitettavasti vain näin lyhyt, sillä ei yksinkertaisesti ole mitään kirjoitettavaa. Nyt on kuitenkin loman aika, kuten etusivulla mainitisin lähden itse lomalle, joten päivityksiäkin on turha odotella :D

• 20.01.2008; Kisakuulumisia
Hyvää uutta vuotta 2008 kaikille, joskin hieman myöhäistä! Vuosi on täällä Desassa lähtenyt aivan hurjaa vauhtia käyntiin! Olen kierrellyt ympäri maailmaa hevosteni kanssa kisaamassa, erittäin hyvällä menestyksellä. Phoenix sekä Fredi ovat molemmat sijoittuneet kiitettävästi, mutta ei Brekään ilman menestystä ole jäänyt. Myös tallin nuoriso on pärjännyt erittäin hienosti, kuten kantavana oleva Flavié sekä Marron.
Varsoja on myös tilattu, yksi on nyt tämä Flavién ja Marronin varsa, jonka pitäisi syntyä helmikuussa, sekä Brentanon ja Floridan varsa, syntyy luultavasti tammikuun-halmikuun vaihteessa. Ja Phoenixkin on saanut kuluvan viikon aikana orivarsan, toista odotellaan yhä. Myös Brad sekä Essi, eli uudelta lempinimeltään Kata ovat saaneet uudet kodit, ja ensimmäiset kasvatit Gia ja Nica ovat molemmat saaneet varsat. Yhteenvetona voisin sanoa, että voisiko paremmin mennä?
Vuosi 2008 tuo tullessaan Desaan kaikkea mahdollista krääsää. Käyn parhaillaan läpi ratsastuksenohjaajakoulutusta, joten tämän pitäisi olla vinkkinä vähän tulevaan vuoteen. Ja toista kasvatusrotua mietitään parhaillaan ja kaavoitellaan uutta tallia...

• 02.12.2007; Sairaus selätetty
Tällä kertaa tallille kuuluu varsin hyvää. Tärkein on ehkäpä se, että Amy on vihdoinkin parantunut viimein influenssasta ja on päässyt hevosklinikalta takaisin kotiin.
Olen tässä mietiskellyt, pitäisikö minun harventaa hevoskantaani, ei aika jaksa riittää kaikille (tarkoiatan eniten ehkä kisausta). Brentano ja Feentz tosin voisivat lähteä ystävälleni Belgiaan kevääksi, niin voisin keskittyä Brasseen ja muihin hevosiin jotka vasta aloittelevat kilpailu-uraansa. Menneellä viikolla hetken mielijohteesta ilmoitin Phoenixin ERJ:n laatuarvosteluun, tuskin se mitään hyviä arvosanoja saa, mutta ainahan sitä voi yrittää kun kerran tilaisuus siihen tuli. Olen kovasti yrittänyt etsiä hevosilleni myös NJ:n näyttelyistä paikkaa, vielä en ole siinä onnistunut. Niin ja vielä, Defalla on näköjään VMJ:n kilpailuista eniten ranking-pisteitä.
Tämä päivitys luultavasti on vuoden viimeinen, sillä jäämme pienoiselle joulutauolle, jolloin tallia ei suuremmin päivitellä. Nähdään vuonna 2008!

• 12.11.2007; Kuumetta ja varsoja
Niin on taas yksi kuukausi takana. Amy taistelee yhä urhesti hengestään. Lopetus on käynyt mielessäni jo useamman kerran, mutta ei sitä raaski, rakasta ystävää, laitta ikiuneen. Sen silmissä paistaa kuitenkin elämänjano. Eläinlääkäri olisi valmis antamaan piikin milloin vaan, mutta milestäni se ansaitsee vielä yhden tilauisuuden. Kuume laski muutama viikko sitten normaaliksi, mutta tuli ärhäkämpänä takaisin. Se vei tamman voimat suurin piiretin kokonaan. Siitä lähtien olen joka ilta rukoillut hartaasti hevosen paranemista. Nyt kuume on onneksi taas laskenut, mutta jos se tulee uudelleen, on aika päästää Amy tuskistaan.
Vuoden viimeiset varsatkin (huomaa monikko!) syntyivät puolitoista kuukautta liian myöhään. Florida teki siitä harvinaisen tempun, että se varsoi peräti kaksoset! Kummallakin varsalla on jo uusi omistaja, mutta ne ovat vielä toistaiseksi kotonaan. Kummatkin varsoista olivat todella pieniä, etenkin ori Braque DES. Onneksi Flori on ollut hyvä emä varsoilleen ja hoivannut niitä niin, että tallin henkilökunta on saanut varoa tamman kavioita ja hampaita!
Desagradon ensimmäinen virallinen kilpailuviikonloppu lähestyy vauhdilla. KRJ:n luokat tulivat tänään täyteen, ERJ:n puolelle mahtuu vielä muutama ratsastaja. Toivon viikonlopun onnistuvan mainiosti, niin järjestelyjen kuten menestyksen kannalta, sillä osa 2006 vuoden varsoista aloittaa kilpailu-uransa.

• 13.10.2007; Ei hyviä uutisia ilman huonoja
Tallin toiminta on ollut hieman kuollutta viime aikoina, mutta siitä saatte syyttää niitä henkilöitä, jotka ovat minut niin kovasti työllistäneet. Mutta kuitenkin, nyt omat kiireni ovan hellittämässä, ainakin hitusen ja voin alkaa keskittyä taas tallin kiireisiin. Onneksi minulla on täällä ihana henkilökunta avittelemassa.
Olen ratsastellut viimeaikoina hevosia ahkerasti läpi. Etenkin Phoenix on ollu rapakunnossa viimeaikoina, koska se on jostain syystä luistanut töistään. Muutaman viikon treenauksen jälkeen uskoisin sen olevan valmis suurempiikin esteluokkiin, ajattelin lähiaikoina nimittäin jatkaa kisaamista. Defalla menee tällä hetkellä parhaiten, koska se on VMJ:n hevosten ranking-listan kärjessä 34:llä pisteellä. Olen myös suunnitellut kolmea kisaa järjestettäväksi Desaan ensi kuun puolella, eli ns. "kisaviikonlopun".
Mitä olisi kuitenkaan uutiset ilman huonoja uutisia? No, semmoisista voimme vain uneksia tällä kertaa. Vanha ja rakas ratsuni Amy on saanut influenssasta ja erittäin korkean kuumeen, ja on täten kylän eläinkilinikalla tarkkailtavana. Tallin muille hevosille on todettu negatiivinen tulos influenssaan. Toivon hartaasti Amyn paranemista.