info
stables
the staff
horses
 
activities
races
breeding
to private horses
 
other
index
links
copyrights
 

virtuaalitalli - a sim game stable
© Battlefield 2009
                     


Antennaria Dioica CHI - sim-game horse - virtuaalihevonen

Antennaria Dioica CHI

  virallinen nimi  Antennaria Dioica CHI, "Tica"   kasvattaja  Chillin Mt
  rekisterinumero  VH-44680   omistaja  Battlefield
  rotu, skp, väri  hannover-tamma, rautias   painotus  kouluratsastus
  syntynyt, ikä  02.06.2008, 4 vuotta   koulu  grand prix
  säkäkorkeus  169 cm   esteet  120 cm
  ikääntymismuoto  oma ikääntyminen   4-vuotias  02.10.2008

© Windsor Farm © Windsor Farm © Windsor Farm

    disposition

Hoidettaessa Tica on kerrassaan hurmaava. Täyteläisen tummansuklaan värinen tamma on todella kutsuva varsinkin herttaisen käytöksensä vuoksi. Ticalla on aivan uskomattomat hurmurinlahjat ja useaan otteeseen se on hurmannut tallillakävijän toisensa jälkeen. Harjatessa tamma hörisee ja on uneliaan oloinen. Satuloidessa saattaa esiintyä pientä "minä-tahdon-heti-tällä sekunnilla-ulos" ilmiötä, mutta silti Tica ei heittäydy vaikeaksi. Talutettaessa Tica on rauhallinen ja todella enkelimäinen. Edes kevätruoho ei ole saanut sitä uhmaamaan hoitajan talutusta väkivalloin, mutta usein pieni hörähtely ja tumman suklaan väriset silmät ovat tehneet senkin edestä.
Tica on varsin helppo tarhata, se käyttäytyy tarhaillessa perusluonteensa mukaan. Tamma tulee toimeen jos jonkinlaisten kiitäjien kanssa, saattaa hiukan pomottaa, mutta tositilanteissa vetäytyy takavasemmalle ja alistuu suosiolla. Antaa todella hyvin kiinni, nimellä kutsuminen toimii kaikista parhaiten. Ei pahemmin yritä karkailla, vaan tulee kiltisti luokse.
Selästä käsin Tica on ehkä vähän karkea. Kuitenkin hiukan pidemmän veryttelyn jälkeen tamma tapittu balettitanssian asentoihin. Tica oppi suhteellisen nopeasti vähän vaativammatkin liikkeet ja on selvästi ollut aina mielellään mukana kouluratsastuksessa. Esteet ovat toinen mistä Tica on pienestä pitäen tykännyt. Emän peruja. Korkeudeltaan ei kuitenkaan hypätä kuin 120 cm ja enemmän oikeastaan maastoesteitä kuin rataesteitä. Kohtunee siitä kun noita estehannovereja Tican syntyessä oli niin paljon. Askellajit ovat Ticalla sointuisat, niitä on helppo lyhennellä ja koota, mutta nostot voivat olla vaikeampia.
Tica on turvallinen maastossa, se ei hätkähdä pienistä ja tottelee oikein hyvin. Se on hyvin itsevarma ja peloton yksinäänkin, varsinkin varman ja napakan ratsastajan kanssa se tuntee olonsa mukavaksi.
Kilpailuissa Tica jännittää hyvinkin paljon. Se kulkee aluksi todella lyhyin askelin ja on epävarma, pienellä rohkaisulla kuitenkin luottaa ihmiseen ja pystyy keskittymään ainakin jotenkin rataan. Alkujännitys monesti unohtuu kun päästään radalle, Tica yrittää parhaansa ja kuuntelee yllättävän hyvin ratsastajaa. Tarvitsee ehdottomasti kunnon lämmittelyn, sillä muuten se saattaa alkaa kompuroimaan suorituksen aikana, tai pudottamaan puomeja.
Ainoa asia, mikä tekee tästäkin tammasta vähemmän täydellisen on kuljetustilanteet, silloin tuntuu, kuin käsittelisi täysin eri hevosta. Kaikin tavoin on pakko pyrkiä kauemmaksi trailerista... Yleensä joko hyvällä, tai sitten pahalla Tica saadaan ahdettua sinne traileriin, ja matka pääsee jatkumaan. Purkaminenkaan ei suju ongemitta, ihan kuin tamma ei tajuaisi, että pääsee pois siitä ahtaasta kopista. Se pyristelee vastaan aivan kuin lastatessakin, mutta porkkanat ja kaurat saavat tamman hullaantumaan ja se saadaan ehjin nahoin sieltä ulos.

© Coren & crius

    pedigree

i. Zel Nes Prince Cónad
hann
ii. Conseillé
hann
iii. Sensé Fierté
iie. Silent Delucion
ie. Halloween Princess
hann
iei. Halloween's Favorite Ghost
iee. Queen Of Miracle
e. Geonosia DES
hann, YLA3
ei. Decision
hann
eii. Dalmaro
eie. Dakarina
ee. Demleza
hann
eei. Imperator
eee. Welida

    offspring

Ei jälkeläisiä

    races

Vain sijoitukset

kouluratsastus
13.12.2008 - KRJ - Stal Magnus - helppo C - 03/80 (77.508%)
16.12.2008 - KRJ - Stal Magnus - helppo B - 08/104 (73.757%)
14.01.2009 - KRJ - Teijan talli - helppo C - 03/40
15.01.2009 - KRJ - kutsu - helppo B - 05/33
04.02.2009 - KRJ - Heinämäki - helppo B - 06/82
16.02.2009 - KRJ - Sunday's - helppo C - 04/86 (89.387%)
31.03.2009 - KRJ - Riitasointu - helppo C - 03/33