tähditä meidät     vieraskirja     copyright     sähköposti    


etusivu
talli
asukkaat
kilpailut
kasvatus
yksityistoiminta
muuta

virtuaalitalli - a sim game stable
© Battlefield 2009

tallit

Kiinnostaisiko sinua tietää, ketkä kaikki hevosten kanssa häärivät? Esittelyn maailman parhaimmasta tallihenkilökunasta löydät täältä!

Granehillin päärakennus on vanha, oikeaa ikää ei varmuudella tiedetä. Kartanossa on asustanut jo 1800-luvulla rikkaita sukuja, jotka ovat pääosin keskittyneet hevoskasvatukseen, kuten nytkin teemme. Kuten kaikista pienempien kylien kartanoista, myös tästä on liikkeellä kummitustarinoita. Lue Whitbyn kartanon tarina tästä!
Huoneita kartanossa on 17, joista osa on tallityöntekijöiden käytössä. Kartano sijaitsee lähellä talleja, maneesia ja kenttiä. Kartanoa kunnostettiin 1940, 1978 ja nyt 2007. Kartanossa on neljä kerrosta.

Tallirakennus on uusittu ainakin nyt vuonna 2007, aikaisemmista remonteista ei ole tietoa. Toista tallia ei kartanolla ole ennen ollut, se rakennettiin vasta vuonna 2000. Yhteensä talleissa on 50 karsinaa ja tallit ovat ilmastoidut. Karsinoiden alustana käytetään purua ja karsinoiden liukuovet on valmistettu metallista ja puusta. Hevosilla on karsinoissaan juoma-automaatit sekä käytäviltä täytettävät ruokakupit. Varsomiskarsinoita tallilla on kaksi yleistallin (siitostallin) puolella. Pesukarsinoita löytyy yhteensä 4; kaksi yksityisten hevosten käytössä, kaksi kilpahevosten käytössä. Yksityisten hevosten tallissa on karsinan ulkopuolelle rakennettu satulaa ja suitsia varten erillinen teline, joka voidaan myös kääntää karsinan seinää vasten. Molemmista talleista löytyy satulahuone, jossa on hevosten varusteiden liskäksi lääkekaappi, sohvat, pöytä, muutama kaappi, jääkaappi ja puhelin hätätapauksia varten. Rehuvarastot löytyvät myös molemmista talleissa.

Ratsastusmahdollisuudet Granehillissä ovat kiitettävät. Tilaa ympäröivät turvalliset nummet, ne on tarkastettu ja todettu turvalliseksi ratsastusalustaksi. Maastojakin löytyy yhteensä monta kymmentä kilometriä. Pisimmät lenkit kiertävät koko Whitbyn kylän. Sen huonona puolena on se, että päästäkseen takaisin tilalle on pakko ratsastaa kylän läpi, koska muuten ei pääse Marina-joen yli. Kylän läpi ratsastaessa pitää ohittaa vanha ja aavemainen hautuumaa sekä upeita historiallisia linnojen raunioita. Kesäisin järjestämme muutamia retkiä näille linnoille ja hautuumaalle. Onneksi ihmiset ovat tottuneet kylän läpi meneviin ratsukoihin ja osaavat myös käyttäytyä sen mukaisesti.

Lyhyemmille maastoreiteille on rakennettu esteitä, osa on isompia ja osa taas pienempiä. Esteistä kolme on vesiesteitä, joista yksi on rakennettu puroon. Maastoreiteistä löytyy sopivasti haastetta jokaiselle.
Tilaan kuuluu myös vuonna 2000 valmistunut lämpöeristetty maneesi. Se on ilmastoitu ja lämmitetty. Maneesiin pääsee suoraan molemmista talleista. Se on valaistu hyvin ja sen seinillä ovat kirjaimet kouluratsastusta helpottamaan. Maneesin toisella sivulla on erillinen lämmitetty katsomo, jossa on kahvi- ja kaakaoautomaatti. Ratsastusalueen mitat ovat 100,0m x 35,0m, koko maneesin 113,0m x 38,0m. Pohjana on käytetty kumihiekkarouhetta. Maneesilla on omat estekalustot ja ne ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Päätysivuilla on myös kaksi peiliä.

Kenttiä löytyy kaksi kappaletta: aidatut este- ja koulukenttä. Molemmat ovat suolattuja hiekkapohjaisia kenttiä, eli ne eivät pölyä kuivalla kesäsäällä. Kenttien mitat ovat molemmat 30,0m x 50,0m. Koulukenttää voidaan tarvittaessa pienentää erillisillä kouluaidoilla. Estekentän estekalusto on lukkojen takana erillisessä varastossa, avaimet saa Marialta tai tallimestareilta. Molemmissa kentissä on valaisu, äänentoisto sekä puiset katsomot.

Katso tallin koko kuvagalleria