info
stables
the staff
horses
 
activities
races
breeding
to private horses
 
other
index
links
copyrights
 

virtuaalitalli - a sim game stable
© Battlefield 2009
                     


Florida - sim-game horse - virtuaalihevonen

Florida

  virallinen nimi  Florida, "Flori"   kasvattaja  Battlefield
  rekisterinumero  VH-00343   omistaja  Battlefield
  rotu, skp, väri  hann-tamma, kimo   painotus  eläkkeellä
  syntynyt, ikä  15.07.1992, 17 vuotta   koulu  vaativa A
  säkäkorkeus  167,7 cm   esteet  100 cm
  ikääntymismuoto  reaali   4-vuotias  15.07.1996

© Garner Creeck Farms © Garner Creeck Farms

    disposition

Florida eli Flori on useimmin kiltti. Se on myös herkkä, joten tammaa pitää käsitellä varovasti. Se pitää rauhallisista jutuista, joten todella rankkaan treeniin siitä ei oikein ole. Flori kuitenkin aina yrittää parhaansa, eikä haluaisi millään tuottaa ratsastajalle pettymystä. Tammasta huomasi, että se todellakin piti kilpailemisesta - aikoinaan se loisti kouluradoilla, mutta joutui jäämään eläkkeelle siitä hommasta ison polvileikkauksen jälkeen. Flori oli maassa, mutta nykyään sillä on taas elämäniloa, kun se saa muita virikkeitä. Nykyään sitä pidetään siitoshevosena.
Floria käsitellessä ja hoitaessa tamma käyttäytyy nätisti ja kunnolla. Se tottelee helposti ja pysyy paikallaan, kun sen niin halutaan tekevän. Tamma on hieman arka, joten sille pitää aina ilmoittaa, jos tulee sen karsinaan tai muutenkin lähelle. Joskus on jopa käynyt niin, että joku on mennyt liian hiljaa sen lähelle ja se on tietenkin hädissään potkaissut. Varusteet menevät Florille päälle mutkittelematta, mutta kavioita puhdistaessa kannattaa käsitellä vasenta takajalkaa varovasti - sitä tamma aristaa leikkauksen takia edelleen. Ratsastaessa se ei kuitenkaan hevosta haittaa ollenkaan.
Floria on helppo ratsastaa. Se on tottelevainen ja reipas, joten sitä ei tarvitse potkia kylkiin tai yleensä muutenkaan kurittaa. Joskus tietenkin sillä saattaa olla "laiskoja päiviä", jolloin se ei jaksaisi tehdä mitään, mutta yleensäkin tamma liikkuu hyvin. Tamma saattaa kuumeta hieman, jos sillä treenaa oikein paljon. Jos yrittää estää Florin kuumentumisen rasittamalla sen loppuun, se kuumenee entisestään - sitä ei siis kannata koittaa. Tamma pitää rauhallisista ja pitkistä kävelyretkistä maastoissa, joten esimerkiksi alku- tai loppukäynneiksi sellainen retki olisi piristävää Florille ja varmaan ratsastajallekin ainakin hyvällä säällä.
Tamma käyttäytyy omana itsenään kuljettaessa, taluttaessa ja vähän muissakin vieraissa paikoissa. Välillä se saattaa pelästyä jotain aivan vaaratonta, kuten esimerkiksi lentoon lähteviä lintuja ja kavahtaa vähän, mutta rauhoittelun jälkeen Flori on kuin ei mitään olisi tapahtunut. Flori on kyllä oudoissa tilanteissa, sellaisissa joista se ei pidä itsepäinen - jos se päättää olla tulematta johonkin, se ei tule. Sitä on turha lahjoa porkkanoilla, sillä niistä se ei pidä. Hepannamit ja sokeri saattavat auttaa, mutta ennemmin on tärkeää näyttää hevoselle, että tilassa ei ole mitään pelättävää. Lopulta Flori saattaa uskoakin ihmistä ja tulee varovasti perässä.

© milan

    pedigree

Floridalla ei ole sukua virtuaalimaailmassa
i. Dolby Jaguar
hann
ii. Sharp Edge
hann
iii. Silver Shark
iie. Cutter
ie. Palna
hann
iei. Royan Paln
iee. Valerie II
e. Florie
hann
ei. Fedor
hann
eii. ei tietoa
eie. ei tietoa
ee. Fabina
hann
eei. Felix
eee. Florette

Floridan isä Dolby Jaguar, tuttaville ainoastaan Jaru on ranskan ehdoton kärkinimi esteillä. Vaikka kisa-ura alkoikin todella vanhana, noin 9 vuotiaana, hän nousi monien hankaluuksien jälkeen Ranskassa voittajasuosikiksi. Jaru asui pari vuotta Rouensissa, aivan Pariisin vieressä olevassa kaupungissa jossa tätä treenattiin huimaan kuntoon. Jaru palasikin takaisin Englantiin jossa saavutti myös mukavia tuloksia. Kunto kumminkin petti ja vaikka kilpailu-ura jäi siihen, sai ori kunnon mainetta ja mammonaa. Siitosoriksi siirrettyä, Jarusta on tullut suosittu isä, hänellä on jo jopa 17 jälkeläistä joista yksi on Flori. Orin luonne ei ole mikään hääppöinen, melko määräilevä mutta erittäin hyvä kilpailukaveri. Isänisä Sharp Edge on melko tuntematon nimi Englannissa, ori nimittäin asustelee Irlannissa ja kisaili pienissä aluekisoissa jossa pärjäsikin melko hyvin. Ruunaksi jo tullut Sharp oli melkein koko elämänsä kotihevosena kunnes omistaja vaihtui ja tämä saattoi joka toinen kuukausi päästä kisoihin. Suurin saavutus orilla oli se että pääsi hetkeksi koittamaan taitojaan Englannissa, joka vuotisissa estekisoissa jossa oli hienolla suorituksellaan seitsemäs. Sharp on hieman heikkohermoinen ja todellinen villihevonen ennen Ruunausta mutta rauhoittui nopeasti sen jälkeen. Tällä mukavalla hevosella oli ennen ruunausta kaksi jälkeläistä joista toinen on jo menehtynyt äkilliseen ähkyyn. Isänemä Palna asustelee pienessä kylässä, Englannin eteläpuolella. Pamiksi kutsuttua tammaa on yritetty kouluttaa estetykiksi, sukutauluhan sen kertoi välittömästi, mutta tamma oli nopeasti kuumeneva ja melko herkkä joten hänet koulutettiin kouluratsuksi. Suurella sydämmellä menevä Pam on saavuttanut monia sijoituksia ja mainetta pienissä koulukisoissa. Noin 168 senttinen tamma sai monia jälkeläisiä jäädessään siitoskäyttöön. Luonteeltaan tamma oli erittäin sivistynyt ja voimantahtoinen mutta ratsastajalta tarvittiin paljon voimaa pidellessään Pamia ratsastusmatkoillaan. Pam kuoli 24-vuotiaana kaviokuumeeseen.
Emänä toimi Florie, koulupainotteinen tamma, joka kilpailee vaativa a - tasolla. Tamma on saavuttanut useita sijoituksia lajissaan. Luonteeltaan tamma on hyvin herttainen ja omistajansa sanoin ystävällinen koululupaus. Florie asustelee nykyään Ranskassa, suuressa monitoimitallissa viettelemässä eläkepäiviään ja toimiikin hienona kouluponina pienimmillä ratsastajille. Emänisä Fedor on suunnaton kuumakalle. Sillä oli paljon kapasiteettia moneenkin lajiin, mutta vähän turhan vauhdikkaan luonteensa ansiosta se ei rehellisesti sanottuna pärjännyt koskaan kovin hyvin. Orilla oli loistava rakenne, jonka takia se astui kolmi- ja nelivuotiaana muutamia tammoja, mutta se ruunattiin varsin pian kisauran alettua. Nykyään se hyppii esteitä kuin nuori hevonen, onhan ikää jo 20 vuotta. Keskitason estetykki jolla oli suuri sydän hyppimään esteitä! Emänemä Fabina oli historiallinen tamma, tuonut mainetta kotitallillensa niin esteillä kuin näyttelyissäkin. Fabina on kilpaillut loistavalla menestyksellä esteillä 130cm luokissa sijoittuen sekä saanut näyttelyistä useita sertejä. Tämä todella kaunis rautias tamma on ihastuttanut monia ihmisiä kauniilla näöllään sekä ystävällisyydellään.

© Viivi S.

    offspring

01. hann-t. Nouvelle Flavié (s. 08.03.2006), i. Champagne de Province, om. Battlefield
02. hann-o. Brasslett DES (s. 18.05.2007), i. Brentano GER, om. Battlefield
03. hann-o. Braque DES (s. 02.11.2007), i. Decision, om. Battlefield
04. hann-t. Genia DES (s. 02.11.2007), i. Decision, om. Battlefield
05. hann-t. Ecarina DES (s. 02.02.2008), i. Brentano GER, om. Mea L.
06. hann-o. Sycamore DES (s. 29.10.2008), i. Corrano GER, om. Maarya

races

Vain sijoitukset - kevyessä kilpailukäytössä syksyn 2008-kevään 2009

09.09.2008 - KRJ - Manetheren - helppo B - 04/55
09.09.2008 - KRJ - Manetheren - helppo A - 07/55
10.09.2008 - KRJ - Manetheren - helppo A - 06/55
10.09.2008 - KRJ - Fawel - helppo C - 05/30
12.09.2008 - KRJ - De Duivel - helppo A - 01/83
14.09.2008 - KRJ - Royalty - helppo C - 05/29
13.09.2008 - KRJ - Tarumaa - helppo C - 04/64 (90.838%)
19.09.2008 - KRJ - ROWBY - helppo B - 03/50
09.12.2008 - KRJ - Hiljaisuus - helppo C - 04/40
13.12.2008 - KRJ - Stal Magnus - helppo B - 07/103 (77.71%)
14.12.2008 - KRJ - Stal Magnus - helppo B - 08/104 (77.152%)
15.12.2008 - KRJ-CUP - Evergrey - helppo C - 28/298
12.02.2009 - KRJ - CeRi - kür: helppo A - 06/99
17.02.2009 - KRJ - Sunday's - helppo B - 03/100 (96.174%)
18.02.2009 - KRJ - Sunday's - helppo B - 06/86 (89.466%)
20.02.2009 - KRJ - Sunday's - helppo C - 03/86
21.02.2009 - KRJ - CeRi - kür: helppo A - 09/98

diary

13.06.2008
Kesä! Vaikka tänään onkin perjantai kolmastoista, päätti sää suosia meitä Engannissa. Tein aamutallin, enkä enää puolenpäivän jälkeen keksinyt mitään tekemistä. Florin kuuluisi olla kesälaitumilla, mutta se jouduttiin lennättämään muutamaksi päiväksi takaisin Englantiin. Tamma vierastaa kovasti toisia talleja, eikä olisi ollut hyvää jättää se Granehillin tiloihin. Floihan oli saanut ähkyn tuoreesta ruohosta. Flavie lensi emänsä kanssa tänne ja kävin hakemassa ne aamukuudelta. Myönnän, että aamulla oli todella outoa tulla tekemään karsinat tammoille, kun koko talli oli aivan tyhjä! Mutta kuitenkin, en tahtonut viedä hevosia enään tarhaan, vaan soitin Jassun paikalle. Kävimme pikaisesti tekemässä itsellemme eväät ja lähdimme harjaamaan hevosia. Flori oli mahdottoman apaattinen, kun se oli jouduttu lennättämään takaisin kotiin. Masennus tarttui tietysti myös Flavieen eikä sekään jaksanut olla erityisen kiinnostunut tekemisistämme. Satumoimme hevoset ja lähdimme nummitielle. Päämääränä oli siis se vanha tammiaukeama. Hevoset alkoivat pikkuhiljaa piristyä, ja myönnän Florin olleen täynnä virtaa, sittenkin!
Matka aukealle kesti melkein tunnin ja kaikki olivat nälkäisiä perille päästyämme. Riisuimme hevosten varusteet ja laitoimme niille juoksutusliinat kiinni riimuun ja ryhdyimme Jassun kanssa syömään eväitämme. Siinä oli niin kaunista, että olimme huomaamattamme yli kolme tuntia aukealla.
Kotiin lähdettyämme se pikkainen masennuksenpoikanen oli selätetty ja tammat olivat aivan kuin ennenkin. Vanhuksestakin lähti vielä mahdottoman paljon vauhtia, kun lähestyimme kotia!
Mielestäni tälläisiä päiviä pitäisi olla enemmänkin, rauhallisia kesäpäiviä ilman ainaista kiirettä...
Emppu Nygren