info
stables
the staff
horses
 
activities
races
breeding
to private horses
 
other
index
links
copyrights
 

virtuaalitalli - a sim game stable
© Battlefield 2009
                     


Nouvelle Flavié - sim-game horse - virtuaalihevonen

Nouvelle Flavié

  virallinen nimi  Nouvelle Flavié, "Flavi"   kasvattaja  Battlefield
  rekisterinumero  VH-06515   omistaja  Battlefield
  rotu, skp, väri  hannover-tamma, kimo   painotus  kouluratsastus
  syntynyt, ikä  08.03.2006, 7 vuotta   koulu  vaativa A-grand prix (koulutetaan)
  säkäkorkeus  167 cm   esteet  100 cm
  ikääntymismuoto  oma ikääntyminen   4-vuotias  08.07.2006

© Jordan Stables © Jordan Stables © Jordan Stables © Jordan Stables © Jordan Stables

    disposition

Flavi on pirtsakka tamma ja tallin ilopilleri. Neiti tykkää vetää joskus hoitajaansa höplästä ja se on hyvin vahingoniloinen. Tämä hellyydenkipeä tamma sulattaakin monen ihmisen sydämmen jo ensinäkemältä. Kun näkee Flavin ensimmäisen kerran, sen silmät tuikkivat ja se näyttää juonittelevan jotain. Sen karsinaan tai tarhaan astuessa se ei meinaa antaa kiinni heti ensimmäisellä kerralla, mutta kun sitä hetken maanittelee ja suostuttelee vaikkapa herkkupalalla, suostuu tämä kimo upea otus yhteistyöhön. Flavin voi hoitaa joko karsinassa tai käytävällä, se on molemmissa yhtä kiltti. Flavin ovi pitää kuitenkin sulkea hyvin ja muistaa myös varmuuslukko, sillä muuten tästä tammasta näkyy vain vähän hännän päätä sen kiitäessä kohti seikkailuja
Flavi on hoitaessa kiltti, mutta kepposet ovat sen mielipuuhaa. Flavi osaa tempun mitä muut eivät, se osaa näet istua ja avata jollain ihmeen konstilla kiinnitysnarujen lukot ja kukaan ei tiedä, miten ihmeessä se sen tekee. Kun Flavia harjaa, se seisoo paikoillaan ja tutkii kaikkea mitä eteen tulee. Itsesuojeluvaistoa tällä tammalla ei ole! Yleensä Flavi tahtoo olla mieliksi hoitajalle, joten sen luottamus on helppo voittaa. Joskus hoitaja saattaa järkyttyä, tullessaan varuste huoneesta satula ja suitset kädessä, mutta Flavia ei näy missään, vaikka se oli hetki sitten siinä vielä ollut. Flavin löytääkin usein tutkimusretkiltään jostain päin tallia, ja sen lempipuuhaa on tutustua uusiin ihmisiin ja eläimiin. Kavioita puhdistaessa Flavi nostaa jalkansa kiltisti ylös ja antaa hoitajan hoitaa hommansa rauhassa. Kengittäjän kanssa se on myös sujut ja se onkin kengittäjän lempiasiakkaita, sen moitteettoman käytöksen vuoksi. Usein Flavi kuitenkin piristää kengittäjän tai eläinlääkärin päivää kepposella tai parilla. Flavi rakastaa sitä, että sen korvia harjaa ja onkin aina valmis kun näkee hoitajalla pääharjan kädessä. Pestessä Flavilta ei kepposet lopu. Sen lempipuuhaa on ottaa letku suuhunsa ja lopettaa veden tulo ja päästää sitten irti, kun painetta on kasaantunut niin paljon että hoitajakin kastuu. Kukaan ei tahtoisi pestä Flavia ja usein tallissa kirotaankin sen väriä, sillä se on melkousein ihan musta. Flavi käyttäytyy pestessä muuten moitteettomasti.
Taluttaessa Flavi seuraa vierellä kuin koira, eikä tällä kertaa keksi mitään temppuja. Tarhaan päästessä Flavi lähtee hurjaan kiitolaukkaan, ja saattaa laukkailla tarjhassa jopa 15 minuuttia yhteen putkeen. Sen jälkeen sen näkee usein käyskentelemässä puolihorroksessa ympärilaidunta, muiden hevosten popsiessa ruohoa. Satuloidessa Flavi käyttäytyy jälleen kerran moitteettomasti. Tamma seisoo paikoillaan ja antaa satuloida itsensä pullaamatta lainkaan. Suitset menevät samalla kaavalla, kiltisti ja hienosti. Edes kuolaimissa ei ole ongelmia. Jälleen kerran Flavi yllättää hoitajansa positiivisesti.
Lastaus sujuu mukavasti Flavilta. Se seuraa hoitajaansa kiltisti ja seisoo rauhassa kunnes hoitaja on sitonut sen kiinni ja lähtee pois. Matkan aikana Flavi keplottelee itsensä auki narusta ja yleensä matkan määränpäässä Flavin riimunnaru roikkuu lattiaa kohden ja Flavi on kääntynyt kopissa väärinpäin.
Kun Flavin taluttaa kentälle se seuraa mielenkiinnolla. Kun sen pysäyttää noustakseen selkään, se alkaa tajuta mistä on kyse. Kun sen selkään kapuaa, Flavi seisoo edelleen paikoillaan ja odottaa käskyä lähteä eteenpäin. Luvan saatuaan se lähtee verkkaiseen, mutta hallittuun ja miellyttävään käyntiin, jossa on ilo istua. Kun Flavi saa avut siirtyä nopeampaan askellajiin, se tekee sen mielellään ja heti kehotuksen saatuaan. Vaikka Flavi onkin rauhallinen hevonen, se saattaa joskus tylsiintyä todella kovasti. Silloin se järkyttää tuoretta ratsastajaansa istahtamalla kesken harjoitusten, ja sitten sitä saakin kannustaa eteenpäin oikein kunnolla. Kun sen vihdoin saa liikkeelle, pitää huolehtia siitä, ettei se pääse tylsistymään uudestaan. Esteillä Flavi on innokas ja yhteistyöhaluinen. Se lähestyy esteitä pelottomasti ja se hyppiikin pienien talojen ylitse, jättäen usein jopa ilmavaraa. Flavilla onkin mukava tapa edetä hallitusti, ilman että se ryöstelisi tai laiskottelisi. Joskus Flavia joutuu potkia eteenpäin, varsinkin vesiesteillä, sillä Flavi ei erityisemmin pidä vedestä (huuom, silloin jos ratsastaja on selässä, sillä vesihaudoissahan etenkin uiskentelee mitä pelottavampia haikaloja, eikö niin? Mutta onneksi ne eivät pesuletkusta mahdu...). Maastossa Flavi haluaisi tutkia jokaisen traktorin ja muut piupaut, mutta koska siihen ei useimmiten aikaa ole, niin Flavi saa tyytyä kävelemään niiden ohitse. Flavi ei pelkää maastossa juurikaan mitään, mutta tutkimista se harrastaisi vaikka kokopäivän jos sen antaisi.

© Battlefield & Tiuhti

    pedigree

Flaviella on vähän sukua virtuaalimaailmassa, isän puolelta monen hevosen sivut hävinneet. Emän puolelta ainoastaan itse emä on virtuaalihevonen
i. Champagne de Province
hann, kadonnut
ii. Ambrosius IV
hann
iii. Outlaw
iie. Unity Far
ie. Chardonnay Dion
hann
iei. Dionysos
iee. Charianna
e. Florida
hann
ei. Dolby Jaguar
hann
eii. Sharp Edge
eie. Palna
ee. Florie
hann
eei. Fedor
eee. Fabina

Huom! isän sukuselvitys on keksitty, sillä en muista näistä kadonneista hevosista (suurimmasta osasta!) mitään.
Flavien sukupuu on ensimmäisellä vilkauksella värikäs: suvusta löytyy niin kouluhevosta, esteratsua kuin kenttäratsujakin. Kaikista näistä hevosista on sukupolvien ajan "rakentunut" oma pikku pirtsakka tammani. Champagne de Province eli Samppa on Feanaron siittolan yksi monesta kasvatista ja yksi edesmenneen Nouvelle Lunen asukeista. Iso kimo ori ei ehtinyt urallaan kilpailla kovinkaan paljoa, mutta jätti silti jälkeensä muutaman hienon jälkeläisen. Flavien luonteen pirtsakkuus on isän puolen perintöjä. Veikkaisin että Samppa sai aikoinaan nimensäkin luonteensa perusteella; eikös se shampanja yleensä ole "pirtsakkaa"?. Sampan isä eli Ambrosius IV oli milenkiintoinen tapaus, sillä ori 100% yhden ihmisen hevonen ja joskus voisi sanoa, että varsinainen riski muille ihmisille. "Oman ihmisensä" kanssa ori toimi kuin ajatustenlukija ja oli lähes aina esteradoilla se kunnioitetuin hevonen. Tälle varsin äkäiselle orille ei koskaan pitänyt teettää jälkeläisiä, mutta vahinko pääsi käymään. Ja hyvä vahinko olikin, vaikkakin kasvattaja pelkäsi vihaisen luonteen periytyvän. Flavién isänisänisä Outlaw oli keskiluokan julkimohevonen Ranskan kilparadoilla. Ori ei loistanut suorituksillaan, mutta harvoin se oli ratsastajansa kanssa tuloslistan häntäpäässäkään. Ori ehti kisata niin esteitäkin aina 140 cm asti kuin vaativa A-tasoista koulua, kunnes jäi 17-vuotiaana eläkkeelle pitkän kisauran jälkeen. Unity Far eli Flavién isänisänemästä ei kirjoille ole jäänyt kisatuloksia tai sen kummempia kuvauksia, kuin että varsoi orista Outlaw heikossa kunnossa olevan kimoontuvan orivarsan 18.06.1999. Tammaa on kuvattuu tuliseksi ja tempperamenttiseksi. Chardonnay Dion eli Flavien isänemä oli tavallinen harrasteratsu, syntyjään Saksan maalta. Tammalla oli mitä lempein luonne, joka onneksi periytyi kaikille sen kolmelle varsalle. Kilpailukenttiä tamma ei juurikaan nähnyt, mutta näyttelyjä Chardonnay Dion kiersi senkin edestä. Dionysos eli Flavién isänemänisä ei myöskään ilmeisesti ole saavuttanut elämässään merkittäviä saavutuksia, sillä merkinnät orista ovat aika vaatimattomat. Kenttäkilpailuja kiertänyt ori sijoittui kerran koko kilpauransa aikana. Dionysos ruunattiin ensimmäisen varsansa jälkeen ja vihreämmät laitumet kutsuivatkin hyvin pian sen jälkeen onnettomuuden seurauksena. Flavin isänemänemä Charianna oli kaunis rautias tamma, estepuolen ratsu. Charianna pysyi kasvattajallaan koko elinikänsä ja yhdessä he kiertelivät estekilpailuja ja kaksikon uran kohokohdaksi nousi Saksan mestaruus ja paikka Montréalin olympialaisiin 1976. Tamma kuoli poikkeuksellisen vanhana, 31-vuotiaana kaviokuumeeseen.
Emä Florida on kaunis kimo hannoveramma, joka on pääosin koulupainotteinen tamma. Oma kasvattini oli lähes 10 vuotta Saksassa ystäväni koulutallin ratsuna, minun omistuksessani kuitenkin. Hyvin tamma menestyikin, mutta sitten eräänä kauniina kilpailupäivänä MM-kisojen viimeisessä karsintafinaalissa tamma pelästyi kilpailupaikan yli lentänyttä mainoshelikopteria, villiintyi ja katosi moneksi tunniksi. Ratsastaja oli sen verran yllättynyt tamman pelästymistä, että hän makasi viikon koomassa saatuaan mojovan tällin päähänsä. Samaan aikaan Flori taisteli hengestään, sillä se oli riehaantuneena jäänyt auton alle ja sen jalka oli katkennut (vasen takajalka). Tamma kuitenkin toipui kuin toipuikin, taistelija kun on. Se toimi onnettomuudesta lähtien siitostammana ja sillä liikuttiin vähän, mutta lääkäri antoi luvan kevyeen liikutteluun 2007 kesällä. Florin leikattu jalka kesti hyvin harjoittelua ja sillä osallistuttiin syksyllä 2008 ensimmäisiin kilpailuihin pitkästä aikaa. Nyt tamma kuitenkin viettää kunnon eläkepäiviään. Emänisä Dolby Jaguar, tuttaville ainoastaan Jaru on ranskan ehdoton kärkinimi esteillä. Vaikka kisa-ura alkoikin todella vanhana, noin 9 vuotiaana, ori nousi monien hankaluuksien jälkeen Ranskassa voittajasuosikiksi. Jaru asui pari vuotta Rouensissa, aivan Pariisin vieressä olevassa kaupungissa jossa tätä treenattiin huimaan kuntoon. Jaru palasikin takaisin Englantiin jossa saavutti myös mukavia tuloksia. Kunto kumminkin petti ja vaikka kilpailu-ura jäi siihen, sai ori kunnon mainetta ja mammonaa. Siitosoriksi siirrettyä, Jarusta on tullut suosittu isä, hänellä on jo jopa 17 jälkeläistä joista yksi on Flori. Orin luonne ei ole mikään hääppöinen, melko määräilevä mutta erittäin hyvä kilpailukaveri. Florie, emänemä, koulupainotteinen tamma, joka kilpailee vaativa a - tasolla. Tamma on saavuttanut useita sijoituksia lajissaan. Luonteeltaan tamma on hyvin herttainen ja omistajansa sanoin ystävällinen koululupaus. Florie asustelee nykyään Ranskassa, suuressa monitoimitallissa viettelemässä eläkepäiviään ja toimiikin hienona kouluponina pienimmillä ratsastajille. Emänisänisä Sharp Edge on melko tuntematon nimi Englannissa, ori nimittäin asustelee Irlannissa ja kisaili pienissä aluekisoissa jossa pärjäsikin melko hyvin. Ruunaksi jo tullut Sharp oli melkein koko elämänsä kotihevosena kunnes omistaja vaihtui ja tämä saattoi joka toinen kuukausi päästä kisoihin. Suurin saavutus orilla oli se että pääsi hetkeksi koittamaan taitojaan Englannissa, joka vuotisissa estekisoissa jossa oli hienolla suorituksellaan seitsemäs. Sharp on hieman heikkohermoinen ja todellinen villihevonen ennen Ruunausta mutta rauhoittui nopeasti sen jälkeen. Tällä mukavalla hevosella oli ennen ruunausta kaksi jälkeläistä joista toinen on jo menehtynyt äkilliseen ähkyyn. Emänisänemä Palna asustelee pienessä kylässä, Englannin eteläpuolella. Pamiksi kutsuttua tammaa on yritetty kouluttaa estetykiksi, sukutauluhan sen kertoi välittömästi, mutta tamma oli nopeasti kuumeneva ja melko herkkä joten hänet koulutettiin kouluratsuksi. Suurella sydämmellä menevä Pam on saavuttanut monia sijoituksia ja mainetta pienissä koulukisoissa. Noin 168 senttinen tamma sai monia jälkeläisiä jäädessään siitoskäyttöön. Luonteeltaan tamma oli erittäin sivistynyt ja voimantahtoinen mutta ratsastajalta tarvittiin paljon voimaa pidellessään Pamia ratsastusmatkoillaan. Pam kuoli 24-vuotiaana kaviokuumeeseen. Emänemänä toimi Florie, koulupainotteinen tamma, joka kilpailee vaativa A - tasolla. Tamma on saavuttanut useita sijoituksia lajissaan. Luonteeltaan tamma on hyvin herttainen ja omistajansa sanoin ystävällinen koululupaus. Florie asustelee nykyään Ranskassa, suuressa monitoimitallissa viettelemässä eläkepäiviään ja toimiikin hienona kouluponina pienimmillä ratsastajille. Emänemänisä Fedor on suunnaton kuumakalle. Sillä oli paljon kapasiteettia moneenkin lajiin, mutta vähän turhan vauhdikkaan luonteensa ansiosta se ei rehellisesti sanottuna pärjännyt koskaan kovin hyvin. Orilla oli loistava rakenne, jonka takia se astui kolmi- ja nelivuotiaana muutamia tammoja, mutta se ruunattiin varsin pian kisauran alettua. Nykyään se hyppii esteitä kuin nuori hevonen, onhan ikää jo 20 vuotta. Keskitason estetykki jolla oli suuri sydän hyppimään esteitä! Emänemänemä Fabina oli historiallinen tamma, tuonut mainetta kotitallillensa niin esteillä kuin näyttelyissäkin. Fabina on kilpaillut loistavalla menestyksellä esteillä 130cm luokissa sijoittuen sekä saanut näyttelyistä useita sertejä. Tämä todella kaunis rautias tamma on ihastuttanut monia ihmisiä kauniilla näöllään sekä ystävällisyydellään.

    offspring

01. hann-o. Medardus DES (s. 00.05.2009), i. Gendrian O' Polo

    races

Vain sijoitukset

02.01.2008 - KRJ - kutsu - vaativa B - 10/149
05.01.2008 - KRJ - Championtalli - helppo A - 04/114
05.01.2008 - KRJ - Senja's Stable - helppo B - 08/79
09.01.2008 - KRJ - Lumihiutaleen talli - helppo C - 01/35
12.01.2008 - KRJ - Cadillac - vaativa B - 08/179 (78.723%)
12.01.2008 - KRJ - O'Berry - helppo A - 04/102
13.01.2008 - KRJ - Cadillac - prix st georges - 07/100 (61.907%)
13.01.2008 - KRJ - Jasmine Lane - vaativa A - 01/40
18.01.2008 - KRJ - Te Adro Estate - vaativa B - 02/61 (83.228%)
19.01.2008 - KRJ - Bronn - helppo B - 05/36
20.01.2008 - KRJ - De Duivel - vaativa B - 03/99
21.01.2008 - KRJ - CeRi - helppo B - 01/65
21.01.2008 - KRJ - CeRi - helppo C - 01/61
21.01.2008 - KRJ - CeRi - helppo B - 04/64
23.01.2008 - KRJ - Hiljaisuus - helppo B - 05/33
24.01.2008 - KRJ - Cadillac - helppo B - 01/77 (92.934%)
24.01.2008 - KRJ - Cadillac - helppo A - 06/76 (89.271%)
24.01.2008 - KRJ - Cadillac - helppo B - 03/70 (79.021%)
29.01.2008 - KRJ - Cosgrove - vaativa A - 03/60
29.01.2008 - KRJ - Mawar Stud - vaativa B - 10/122 (76.656%)
30.01.2008 - KRJ - Mawar Stud - KN special - 03/110 (81.847%)
30.01.2008 - KRJ - KK Kimakka - vaativa B - 09/199 (89.799%)
31.01.2008 - KRJ - CeRi - KN special - 02/100
31.01.2008 - KRJ - CeRi - helppo A - 04/100
31.01.2008 - KRJ - CeRi - vaativa A - 04/92
03.02.2008 - KRJ - Hallavaaran tila - vaativa B - 05/89
05.02.2008 - KRJ - De Duivel - vaativa A - 07/88
10.02.2008 - KRJ - Susilaakso - vaativa A - 02/40
11.02.2008 - KRJ - Championtalli - helppo A - 02/60
11.02.2008 - KRJ - Championtalli - vaativa B - 03/60
15.02.2008 - KRJ - Rk Titania - helppo B - 03/54
17.03.2008 - KRJ - CeRi - KN special - 02/100
17.03.2008 - KRJ - CeRi - vaativa A - 04/100
17.03.2008 - KRJ - CeRi - kür: helppo A - 06/100
17.03.2008 - KRJ - CeRi - vaativa A - 09/100
17.03.2008 - KRJ - CeRi - kür: helppo A - 01/100
17.03.2008 - KRJ - CeRi - kür: helppo A - 08/100
17.03.2008 - KRJ - Hiljaisuus - helppo C - 01/35
19.03.2008 - KRJ - Keskiviikon - helppo A - 10/640
23.03.2008 - KRJ - Jerry - vaativa A - 04/60
27.03.2008 - KRJ - Talli Vaahterakijanne - vaativa A - 05/40
10.05.2008 - KRJ - Veatu Kuningriik - vaativa B - 03/40
12.05.2008 - KRJ - Karies - helppo B - 01/40
12.05.2008 - KRJ - The Outsiders - vaativa B - 02/30
09.06.2008 - KRJ - CeRi - helppo A - 04/96
20.07.2008 - KRJ - Heinämäki - vaativa A - 04/61 (92.773%)
20.07.2008 - KRJ - Heinämäki - vaativa B - 06/78 (78.686%)
23.07.2008 - KRJ - CeRi - helppo C - 02/179
23.07.2008 - KRJ - CeRi - helppo B - 02/193
23.07.2008 - KRJ - CeRi - helppo B - 07/193
23.07.2008 - KRJ - CeRi - vaativa A - 01/90
23.07.2008 - KRJ - CeRi - kür: vaativa B - 02/102
23.07.2008 - KRJ - CeRi - vaativa A - 09/90
10.09.2008 - KRJ - Fawel - vaativa B - 01/30
02.11.2008 - KRJ - Horor WB - vaativa A - 09/265
03.11.2008 - KRJ - Horor WB - intermediaire II - 07/240
06.11.2008 - KRJ - Manetheren - vaativa A - 01/59
07.11.2008 - KRJ - Manetheren - vaativa A - 06/59
08.11.2008 - KRJ - Manetheren - vaativa A - 02/59
12.12.2008 - KRJ - Stal Magnus - vaativa A - 09/109 (82.039%)
13.12.2008 - KRJ - Stal Magnus - vaativa A - 03/110 (75.984%)
16.01.2009 - KRJ - Hamilton - vaativa A - 06/40
17.01.2009 - KRJ - Tropica - vaativa A - 01/40
17.01.2009 - KRJ - Hamilton - vaativa B - 06/40
18.01.2009 - KRJ - Hamilton - vaativa A - 03/40
31.01.2009 - KRJ - Jefton Ponies - vaativa B - 08/69
01.02.2009 - KRJ - Viehättävä - intermediaire I - 03/49 (79.387%)
04.02.2009 - KRJ - Viehättävä - vaativa B - 07/83 (77.641%)
05.02.2009 - KRJ - Viehättävä - intermediaire I - 06/49 (72.699%)
10.02.2009 - KRJ - CeRi - vaativa B - 05/99
14.02.2009 - KRJ - CeRi - vaativa A - 02/60
16.02.2009 - KRJ - CeRi - vaativa B - 07/97
19.02.2009 - KRJ - CeRi - kür: vaativa B - 08/70
20.02.2009 - KRJ - CeRi - kür: vaativa B - 02/70
30.03.2009 - KRJ - Praviatto - vaativa B - 04/21
09.04.2009 - KRJ - Tropica - prix st georges - 06/40
12.04.2009 - KRJ - Zurück - intermediaire I - 05/30
12.04.2009 - KRJ - Rowland Trakehners - vaativa A - 07/50 (83.934%)
12.04.2009 - KRJ - Rowland Trakehners - intermediaire II - 05/50 (85.029%)
13.04.2009 - KRJ - Rowland Trakehners - vaativa A - 03/50 (87.634%)
14.04.2009 - KRJ - Rowland Trakehners - vaativa A - 03/50 (88.661%)
15.04.2009 - KRJ - Rowland Trakehners - intermediaire I - 02/50 (92.59%)
19.04.2009 - KRJ - Gotham Warmbloods - intermediaire I - 03/80
20.04.2009 - KRJ - Gotham Warmbloods - grand prix - 08/80
21.04.2009 - KRJ - Gotham Warmbloods - intermediaire II - 02/80
23.04.2009 - KRJ - Gotham Warmbloods - intermediaire I - 03/80