talli asukkaat kilpailut kasvatus muuta pääsivu

Amie d'Enfance - sim-game horse - virtuaalihevonen

Ch Amie d'Enfance

01.01.1996 - 17.02.2010


  virallinen nimi  Amie d'Enfance, "Amy"   kasvattaja  Battlefield
  rekisterinumero  VH-08927   omistaja  Battlefield
  rotu, skp, väri  sf-tamma, ruunikko   painotus  kouluratsastus
  syntynyt, ikä  01.01.1996, 13 vuotta   koulu  vaativa B
  säkäkorkeus  166 cm   esteet  150 cm
  ikääntymismuoto  reaali   4-vuotias  01.01.2000

© Garner Creeck Farms © Garner Creeck Farms © Garner Creeck Farms

    luonnekuvaus

Amie d'Enfance eli tutummin Amy on hyväluonteinen ja hienon ulkomuodon omaava tamma. Se kuitenkin osaa pitää puolensa, joten sen kanssa ei kannata leikkiä. Amyn käsittelijän täytyy olla määrätietoinen, koska muuten hevonen luulee, että sen kanssa vain pelleillään ja pistää kaiken ranttaliksi. Yleensä Amy on kuitenkin ihmisille aivan kuin pieni enkeli. Sen parhaimpina hetkinä hieman pienemmätkin tallitytöt pärjäävät tamman kanssa. Jos Amy sitten jotakin henkilöä testaa, ihminen on yleensä uusi tuttavuus sille. Vanhoista tai muutaman kerran nähdyistä hoitajista se ei niinkään välitä.
Tammaa käsitellessä, kuten esimerkiksi harjatessa se käyttäytyy rauhallisesti ja muutenkin nätisti, kunhan kukaan ei tee äkkinäisiä liikkeitä, sillä niitä Amy voi vähän säikähtää. Muuten se seisoo kiltisti paikallaan ja nauttii harjauksesta. Suitset tytölle menevät helposti päähän, eikä satulavyönkään kanssa ole ongelmia. Satula pitää kuitenkin laittaa Amylle varovaisesti selkään, ei pudottamalla, vaan laskemalla hitaasti, koska se jostain syystä arastaa selkäänsä siinä asiassa. Kun satulaa laitetaan selkään, sen korvat saattavat hieman mennä luimuun, mutta muuta se ei tee. Laitumelta haettaessa, jos hakijalla on riimu tai riimunnaru kädessään, Amy saattaa ruveta leikkimään ihmisen kustannuksella, jos se haluaisi vielä olla tarhassa. Pienellä heinätupolla sen saa kuitenkin houkuteltua luokseen ja tamma seuraa sitten kiltisti narun päässä sitä mutustellen. Taluttaessa talliin tai sieltä pois Amy saattaa energianpuuskassaan ottaa pieniä ravipätkiä, kuitenkin rauhallisesti eikä rynnäten. Syömään se ei ole ikinä lähtenyt, ja tuskin tulee lähtemäänkään.
Ratsastamassa Amy on reipas, mutta pysyy silti käsissä. Avut sille pitää antaa pienesti, koska tamma on herkkä sekä ratsastaessa että muutenkin ja mielellään äkkinäisiä liikkeitä, kuten ohjista vetoa turhanpäiten välttäen. Amy tottelee helposti ja pysyy aisoissa jopa nelissä. Maastoratsastuksella se taas saattaa innostua, ja heittelee minipukkeja ihan silkasta ilosta, mutta ei kuitenkaan tarkoittaen ratsastajalle pahaa. Se taitaa hienosti kouluratsastuksen vaikeimmatkin osat, ei ehkä ihan heti, mutta pienen harjoittelun jälkeen. Tamma on myös nopea oppimaan uusia asioita, jotka se tajuaa melkein heti. Amy hyppää sulavasti ja korkealle, jopa isoimpiikin esteisiin jää joskus ilmavaraa. Tamman askellus on tasaista ja melko pehmeää, tosin se laukkaa hyvin korkeaa laukkaa, joka saattaa tuntua oudolta ensimmäisellä ratsastuskerralla.
Amyn kuljettaminen on varmaankin sen hankalin osa luonteessa. Se ei millään viitsisi (tai kenties uskaltaisi) tulla kuljetusautoon, vaan sitä pitää suostutella vaikka kuinka kauan. Lopulta se kuitenkin suostuu kävelemään hyvin hitaasti kynnyksen yli sisään ja tutkii sitten tarkasti paikat. Kun tamma huomaa, että paikassa ei ole mitään pelättävää, se ottaa rennosti koko loppumatkan. Eläinlääkärillä ja muissa oudommissa paikoissa Amy käyttäytyy kuin tavallisesti, tosin se vähän vierastaa ja sille pitää antaa tilaa tutkia ympäristöään. Yleensä tyttö ei pelkää mitään, vaan kävelee urheasti taluttajansa rinnalla.

© milan

    sukutaulu

Amylla ei ole sukua virtuaalimaailmassa
i. Scherif d'Elle
sf
ii. Aral d'Argonne
sf
iii. Ecu de Colombe FR
iie. Vestale du bois Margot FR
ie. Casaque de Vrie
sf
iei. Gerfaut de Pouline
iee. Fille d'Amour FR
e. Gabrielle D'Estèes
sf
ei. Gala de Bretignol
sf
eii. Genet d'Or
eie. Galaxie d'Arbaz FR
ee. Ballerine d'Atout
sf
eei. Beause D'ur
eee. Beaute de la Roche

    jälkeläiset

Amie d'Enfance ei ole jalostuskäytössä.
01. sf-o. Feofar de Rhodes (s. 18.02.2006), i. Rox de la Touche
02. sf-t. Galére DES (s. 19.07.2007), i. Arc du Carousel
03. sf-t. Qualisca (s. 28.02.2009), i. Rox de la Touche

    kilpailusijoitukset

Amie d'Enfance on kilpailueläkkeellä.
09.09.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Acapella, helppo B » 03/30
13.09.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Royalty, helppo C » 02/29
01.11.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Lakea, helppo C » 05/34
01.11.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Lakea, KN Special » 05/35
01.11.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Horor Warmbloods, helppo B » 07/479
03.11.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Stonegarden, helppo C » 01/36
09.11.2008, KRJ-kouluratsastus, paikkana Manetheren, helppo A » 01/100
22.01.2009, KRJ-kouluratsastus, paikkana Kotiniityn Ratsutila, helppo B » 05/33 (65.887%)
05.02.2009, KRJ-kouluratsastus, paikkana Heinämäki, helppo B » 03/86
20.02.2009, KRJ-kouluratsastus, paikkana Sunday's, helppo B » 03/100

20.05.2008, NJ-näyttelyt, paikkana Amelie, pt. Hanna L. » mvaSERT, JS
03.08.2008, NJ-näyttelyt, paikkana Unafraid, pt. Kati S. » irtoSERT, JS
20.05.2008, NJ-näyttelyt, paikkana Arwyn, pt. Peppi S. » irtoSERT, LKV1, JS
10.12.2008, NJ-näyttelyt, paikkana Tuhkamariini, pt. Alina J. » irtoSERT, BIS4, JS

    päiväkirja

26.05.2008
Tullessani tallille, hain Amyn tarhasta. En ole koskaan ennen nähnyt sitä niin mutaisena! Sillä oli ollut Florin kanssa jonkun sortin pippalot, tammat olivat molemmat yhtä likaisia. Siskoni otti Florin ja harjasimme tammakaksikon ulkona. Ne nauttivat alkukesästä ja vastailivat aina vähän väliä orien kiljuntoihin.
Noin reippaan puolen tunnin kuluttua satuloimme hevoset ja lähdimme niiden kanssa maastoon. Vanhoista vaivoista ei ollut siinä vaiheessa tietoakaan, et ikinä arvaa, kuinka kovaa niilläkin pääsee. Kesä oli selvästikin upottanut hampaansa näihin tammoihin, hyvä että sain Amyn pysymään aisoissa. Laukkapätkän lähestyessä tammat suorastaan kävivät ylikierroksilla ja oli pakko päästää ne laukkaamaan. Tiedän, että niillä ei saisi mennä kovin rasittavia pätkiä, mutta kun emme ole pitkänä aikaan päässeet niillä mastoon huonon sään vuoksi. Huomasi heti, että Amyn kunto ei ole enää samanlainen kun sen vielä ollessa kilpailukunnossa; se hengästyi aika nopeasti, mutta laukkasi urheasti niin pitkään kuin annoin sen mennä.
Loppumatkasta Amy kävi vähän ylikierroksilla, sillä kaikki pusikot ja pöheiköt olivat aivan kamalia. Liekö yrittänyt saada minut selästään alas vaiko vain pelleillyt. Tallille saavuttuamme veimme Florin takaisin tarhaan. Amyn loukkaantunut jalka kuumotti hieman, joten suihkutin siihen viileaa vettä ja vein sen karsinaan, jottei jalka rasittuisi lisää.
Illemmalla ruokin tallit, kun ykköstallin työntekijöistä kukaan ei päässyt paikalle. Laitoin Amyn toiseen karsinaan täksi yöksi, jotta pääsin putsaamaan sen karsinan.
Tomi Kraft

20.05.2008
Valitettavasti minulla oli tänään vain vähän aikaa Amylle. Se oli jo valmiiksi satuloitu ja harjattu, kun olin lopetellut ratsastukseni Decolla. Menimme koulukentällä kevyen treenin, johon sisältyi paljon temponvaihtoja. Amy meni hyvin, mutta lopussa se muuttui lötköksi ja kankeaksi eikä kuunnellut vasenta pohjettani ollenkaan. Juoksutin sitä vielä 15 min. liinassa, kunnes se vihdoinkin rupesi hakemaan muotoan. Loppukäynnit kävimme tekemässä maastopolulla. Ratsastuksen jälkeen kello oli jo niin paljon, että oli aika laittaa hevoset nukkumaan ja ruoat kuppeihin. Laitoin tammalle ohuen loimen päälle, sillä tallissa oli harvinaisen kylmä.
Amber Walsh

Kuva © Ritva's Gallery
© Battlefield 2010 & JT   |   virtuaalitalli - a sim game stable   |   tähditä!